25 d’abril de 2011

Bibliomedia visita les biblioteques escolars d'Andorra

El passat 8 i 9 d'abril varem anar a Andorra a conèixer el funcionament de les biblioteques escolars de l'escola Andorrana.
Van ser dos dies intensiu pel programa que teniem preparat i per l'estona dedicada a pensar i comentar que en podem treure del model andorrà que pugui millorar les nostres biblioteques escolars. Aquí en teniu una petita mostra:Agraïm des d'aquí l'acolliment i l'estona que ens varen dedicar a explicar-nos la seva tasca Marcel.la Armengol (Cap de l'àrea de Recursos Pedagògics) i els responsables de les biblioteques escolars de Andorra la Vella, Sant Julià de Lòria i La Massana.

Una biblioteca per a cada escola

Una Biblioteca per a cada escola és un manifest redactat per diverses organitzacions internacionals  (ENSIL, IASL i IFLA) relacionades amb la biblioteca escolar què defensen la necessitat imperiosa que les escoles comptin amb una biblioteca escolar i un responsable a temps complert per millorar la qualitat de l'educació i tenir èxit en la societat de la informació del segle XXI.
Us convidem a difondre el manifest en tots els àmbits i nivells que tingueu al vostre abast i també a adherir-vos-hi i expressar la vostra opinió mitjançant el bloc de bibliomèdia.


Bibliomedia al Portal Innova

Bibliomedia és present al Portal Innova, en el marc del III Congreso de Redes de Innovación Educativa.
Aquest congrès, en el que hi participaran els diferents Moviments de Renovació Pedagògica de l'Estat Espanyol tindrà lloc al novembre del 2011.
Bibliomèdia, com a àmbit de treball de la Federació de MRP de Catalunya hi participarà aportant el document de treball sobre la Biblioteca escolar i la competència informacional, que s'està treballant i elaborant.
Hem considerat que la nostra participació en el Congrès, així com la presència de la nostra xarxa de treball al Portal virtual Innova, podria ser interessant per fer conèixer la nostra feina, aportar la nostra veu al debat global en l'àmbit de les biblioteques escolar, per donar-nos a conèixer i conèixer altres xarxes similars.
Des de l'equip de coordinació ja hem fet els passos per inscriure'ns al Congrès i per ser presents al web d'Innova.
Des d'aquí us convidem a participar a la xarxa de BBM a dins del Portal Innova com a membres de BBM que ja sou. Per fer-ho només cal que us inscriviu seguint aquestes instruccions:
  • Anar Portal Innova
  • Enregistrar-vos amb les vostres dades 
  • Buscar a redes, la xarxa de bibliomedia i allà surt un petit botó verd que permet inscriure's.