17 d’octubre de 2014

24 d'octubre - Dia de la Biblioteca

El dia 24 d'octubre s'acosta. És el Dia de la biblioteca. Va néixer l'any 1997 per iniciativa de la Asociación Española de Amigos del Libro Infantil y Juvenil que volia així, recordar l'incendi de la biblioteca de Sarajevo durant el conflicte dels Balcans, l'any 1992. L'Associació Internacional de Biblioteques Escolars (IASL) aposta pel Mes Internacional de les Biblioteques Escolars des de l'any 2008 i aquest es celebra al llarg del mes d'octubre. Sigui quina sigui la temporització que trieu, és una oportunitat i un marc fantàstic per visibilitzar d'una manera o altra la nostra presència a l'escola. Us proposem fer una ullada a aquest recull, Volen versos, que ja fa uns anys varen publicar els companys de Bibliopoemes. Hi ha força poemes dedicats a la biblioteca, al llibre, a la lectura...en català i en castellà; de diverses llargades, nivells, acompanyats tots ells d'unes imatges lectores molt suggeridores. N'hem triat un, fet per una mestra a qui li agrada escriure: 


Biblioteca 
Sé d’un lloc meravellós, 
on s’hi pot trobar de tot. 
Dinosaures molt valents 
i dracs que ensenyen les dents. 
Fades molt bones
 i brúixes que fan pòcimes.
 Hi ha princeses rialleres 
i ogres amb cara de feres... 
Podràs viatjar a llocs llunyans,
 i sempre tindràs companys
 -Si a la biblioteca véns, 
no perdràs mai el temps. 

 M.Roser Alguí Vendrells

8 d’octubre de 2014

7a. Trobada de Biblomèdia - Vilafranca del Penedès 25 d'octubre 2014

Benvolguts, benvolgudes, la 7a trobada de Bibliomèdia ja és aquí. Aquesta vegada tindrà lloc al SE de l'Alt Penedès a Vilafranca del Penedès. Com totes les trobades inicials ens servirà per retrobar-nos una vegada més i compartir una estona ben agradable tots junts. Al llarg del curs és difícil coincidir ja que afortunadament som un grup format per mestres de tots els racons d'aquest petit país. Parlarem i acordarem el pla de treball per aquest curs 2014-15 i farem una visita guiada per la biblioteca de l'escola Estalella Graells. En acabat ens podem quedar a dinar a Vilafranca.

En el programa podeu trobar l'ordre del dia i algunes indicacions per arribar-hi tant en vehicle propi com en transport públic. Així mateix hi ha un telèfon de contacte que és el de la Montse Ibañez del SE Alt Penedès.

Cal omplir el formulari d'inscripció que trobareu tant en aquest missatge com en el programa enllaçat.

Ens faria molt il·lusió retrobar-nos un altre cop i compartir una altra molt bona estona junts.
Esperem que us animeu i així ajuntar-nos una bona colla.