27 de maig de 2016

TROBADA DE BIBLIOMÈDIA


Dissabte 28 de maig de 2016

PROGRAMA

               10:00   Benvinguda

          10:15   Visita a la biblioteca de l'escola

          10:45   Esmorzar/tertúlia 

          11:30   Revisió i valoració del curs

          12:30   Propostes pel curs vinent

          13:30   Cloenda i dinar optatiuLloc:   Escola Pere IV Carrer Bilbao, 103 Barcelona
       Metro línia IV - parada Poble Nou
       BUS n. 7  - 
       Trambaix - parada Pere IV    


  


Ompliu aquest formulari per confirmar la vostra assistència.
  
         


11 de maig de 2016

Lectura i Biblioteca Escolar: nou perfil professional a les escoles pel curs 2016-17

El passat dia 26 d'abril es va publicar en el DOGC núm. 7114, la resolució dels perfils professionals dels llocs de treball específics per a centres educatius públics depenents del Departament d'Ensenyament i el procediment de capacitació professional per ocuparar-los.

En l'annex 1 trobem en 5è lloc la descripció del perfil Lectura i Biblioteca Escolar: identificació del lloc de treball, la missió, les funcions i requisits generals i addicionals per acreditar el perfil.

En l'annex 2 s'especifica el procediment d'acreditació de perfil. Es donen dues casuístiques l'acreditació automàtica i la que s'ha de sol·licitar. Sigui com sigui cal tenir ben present el termini:


Per al personal interí que desitgi sol·licitar llocs de treball amb perfil professional, a la fase d'elecció del procediment de destinacions provisionals per al curs 2016-2017, el termini finalitza el dia 7 de juny de 2016 i el dia 30 de juny de 2016 per als funcionaris de carrera, amb independència de la fase de participació, i per al personal interí que només participi en la fase de proposta.
En  qualsevol cas, per poder obtenir destinació provisional per al curs escolar 2016-2017, la data límit en que han de constar enregistrades en l'expedient personal informàtic les acreditacions dels perfils, és el dia 8 de juliol de 2016.2 de maig de 2016

ROALD DAHL A L’ESCOLA SANTA SUSANNA

En el nostre Pla de Lectura de Centre, en les orientacions pel treball de l’hàbit lector i el gust per llegir, remarca que llegir fragments i obres i conèixer alguns autors i autores significatius de la literatura catalana, castellana i universal és ajudar a descobrir l’experiència emocional que pot provocar una bona lectura. Per això és importantíssim apropar els textos literaris als alumnes mitjançant la interacció, l’opinió i la conversa a l’aula per tal de fomentar el plaer de llegir.


El setembre del 2015 el claustre de professors de l’escola Santa Susanna va decidir adherir-se a la celebració del centenari del naixement de Roald Dahl, un dels autors més emblemàtics de la literatura infantil. Per aquest motiu es proposà la lectura de diverses de les seves obres més conegudes. Des de la biblioteca de l’escola es van fer diferents propostes de lectures als tutors de cicle mitjà i de cicle superior. Es va acordar que la classe de 3r llegirien Els Culdolla, la classe de 4t Agutrot, la classe de 5è Les bruixes i la classe de 6è Matilda. Es va decidir que el temps diari que es dedicaria a aquestes lectures es distribuís en dues activitats diferenciades: un temps de lectura expressiva per part de l’ensenyant i un temps per parlar del que s’ha llegit. 


Com a cloenda de la lectura dels diferents llibres es van programar, per cada classe per separat, unes visites a la Biblioteca Pública Serra i Moret de Pineda de Mar. La Biblioteca  ens havia ambientat la sala amb altres llibres de l’autor, les adaptacions cinematogràfiques, i altres materials relacionats amb l’escriptor i la seva obra.


 La visita pels alumnes de Cicle mitjà va consistir en explicar la figura de Roald Dahl, parlar també dels seus llibres infantils més destacats, fer una passejada per la biblioteca i localitzar diferents objectes que estiguessin relacionats amb els llibres que s’havien presentat anteriorment.


 A continuació posar en comú els elements que s’havien trobat i relacionar-los amb els llibres de l’autor. Per acabar la visita se`ls va explicar el llibre il·lustrat en format Pop-up de Charlie i la fàbrica de xocolata.


Pel que fa a la visita dels alumnes de Cicle Superior se’ls va presentar l’autor i els seus llibres més destacats, fent una breu pinzellada de l’argument de cada un d’ells. Fet que els va permetre poder participar activament, per grups, a la gimcana anomenada “El món màgic de Roald Dahl”

Pels alumnes han estat unes visites molt pràctiques, dinàmiques i divertides, on han pogut posar a prova els seus coneixements sobre Roald Dahl i també han pogut conèixer més llibres del fons de les biblioteques relacionats amb els personatges i temes dels contes de Dahl.


Val a dir que un bon lector és un millor estudiant, capaç d’escoltar, entendre i participar activament, capaç d’analitzar, sintetitzar, aprendre i compartir coneixement. Enfrontar, doncs, els alumnes a lectures d’autors i autores significatius suposa ser capaç de comprendre millor el món que ens envolta, les altres persones i a nosaltres mateixos.


Anna Barrera Puig
Escola Santa SusannaLa Lola Casas ha fet arribar aquesta guia de lectura creada per la Xarxa de Biblioteques Municipals de Sabadell:

https://issuu.com/71232/docs/roalddahl_100_anys


Esperem que us sigui d'utilitat!