Biblioteca Digital


L'expansió de les noves tecnologies i en especial de la xarxa internet en tots els àmbits de la societat ha suposat la creació de nombroses eines per a l' accés, el tractament, la selecció i la conservació de recursos i fonts d'informació.

En el si d'entitats, organismes, organitzacions, escoles, instituts... que gestionen i difonen informació, s'ha obert un període d'ús i experimentació de diferents eines per a l'organització dels recursos informatius. Ús que es va renovant al ritme de l'aparició de noves eines.

Bibliomèdia no ha estat exempta d'aquest procés, ans al contrari, experimenta com totes una evolució constant. Des del primer moment ha anat integrant en el seu bloc, la seva opció d'entre les diferents possibilitats que s'oferien. En paral·lel ha ampliat l'abast de les seves reflexions i propostes de treball al vessant digital de la Biblioteca Escolar.

Així la nostra primera fórmula de selecció i recopilació d'informació d'interés per a la nostra tasca, parlem de l'any 2013, va ser l'ús d'un marcador Web o marcador social  ( perquè el contingut és editat i compartit entre els usuaris) en el núvol. Consistia en llistes de recursos que podien ser etiquetats i que permetien als usuaris estar al dia per mitja de la subscripció RSS. En aquell moment Delicious, Diigo  o Mr. Wong (que ja no esta disponible) eren les propostes més exteses en el nostre entorn. Bibliomèdia va optar per Diigo.
Més endavant ens hem fet ressò en diverses trobades i presentacions d'experiències de seleccions de fons digital fetes amb blocs dinàmics. És el cas de la biblioteca digital de l'escola Orlandai de Barcelona i dels blocs de fonts d'informació feta pel Departament d'Educació  adreçats a primària i a secundària.

 Altres eines que hem difós són  la plataforma Symbaloo de la  que tenim bona mostra al bloc de recursos de la biblioteca de l'escola Rosa Oriol de Llica d'Amunt.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comentaris