La biblioteca escolar 2.0

 19 jornadas
Estem a Salamanca a les 19 Jornadas de bibliotecas Infantiles, Juveniles y Escolares, aquest any sota el nom de Bibliotecas y escuelas participativas ¿qué va a pasar en el Universo 2.0?
S'inicia amb la intervenció de Manuel Area  utilitzant els termes de cultura sòlida i cultura líquida en el marc de la web 2.0., la podeu consultar al seu bloc Ordenadores en el aula, també podeu veure'n un resum a Deakialli DocuMental.
A la tarda es continua amb una taula rodona sota el títol de Ya estamos todos, ¿y ahora qué? Las redes sociales hoy,  on es fa evident que el concepte de web 2.0. va més enllà de la tecnologia, és una actitud personal de comunicar i compartir.
Per acabar la dia Fernando Juárez ens explica l'experiència de la biblioteca pública de Muskiz (Vizcaya).
Iniciem la jornada del divendres amb la xerrada de Nieves Gonzàlez: Community manager: ¿dónde termina el marketing y comienza la biblioteca? un tema més enfocat per a les biblioteques universitàries i públiques però que val la pena fer-hi una mirada i pensar-hi des del marc de les biblioteques escolars. Continuem amb Jóvenes lectores, álbumes, novelas, iPads, arte, música…un cóctel que funciona on Elisa Yuste presenta les actuacions fetes des de Territorio ebook.
A la tarda Ángel Encinas, amb la ponència Explorando la Web 2.0 sin mapas pero con brújula. Alfabetización digital, mediática y audiovisual con adolescentes ha tractat temes com les noves alfebatitzacions, formar ciutadans crítics, el bloc com a mitjà de dinamització de la biblioteca...
Per acabar ens presenten l'espai web LecturaLAB que té per objectiu proporcionar instruments pel forment de la lectura a famílies, professorat, bibliotecaris i altres professionals.
A la sessió de dissabte Catuxa Seoane ens explica l'experiència de les biblioteques municipals de A Coruña en la utilització de la web 2.0. S'acaben les jornades amb Christopher Platt i l'experiència de la biblioteca pública de Nova York Involucrando al usuario que no vemos: dar valor a la biblioteca en un mundo online

Els resums de totes les presentacions també a http://www.deakialli.com/.

Les jornades tenen una durada de tres dies, podeu seguir-les des del Twitter de Bibliomèdia:


Comentaris