Més content que un gínjol

MES CONTENT QUE UN GÍNJOL: el programa de ràdio de les biblioteques públiques de Vilanova i la Geltrú.


Programa de ràdio setmanal de les biblioteques municipals de Vilanova i la Geltrú: Més content que un gínjol, que s’emet els dissabtes de 14h a 15h per l’emissora local Canal Blau FM.

Aquest programa neix amb l’objectiu de fomentar la lectura entre els infants a través de la promoció i difusió dels fons documentals infantils de les biblioteques així com fer promoció i difusió dels serveis que oferim les biblioteques adreçats a infants o als pares i mares i de les activitats adreçades a infants i familiars de la Xarxa de biblioteques de la ciutat i de les biblioteques escolars.

A través del programa es fa difusió del Pla d'Animació Lectora (PAL) en funcionament a la ciutat des de fa uns quinze anys. Un Pla Lector molt potent en el que treballen transversalment les regidories de Cultura i Educació amb accions d'animació i promoció lectora a les escoles i un Pla de Formació d'usuaris que es realitza a les biblioteques públiques en el que estan implicades totes les escoles des d'Educació infantil a 6è de primària (més de 5000 nens i nenes).


Cada setmana el programa gira al voltant d'un protagonista: escola, tardor, cargols, elefants, esports... amb endevinalles, poemes, música i recomanacions de llibres... del fons documental infantil de les biblioteques públiques de Vilanova i la Geltrú. El programa inclou entrevistes a autors, il·lustradors, editors i personatges, recitals de  poemes, narració de contes i també una tertúlia en la que participen nens i nenes de les escoles de la ciutat.

El contingut del programa es penja en un bloc Més content que un gínjol i a les biblioteques públiques s’exposa el fons documental per posar-lo a l’abast dels usuaris al llarg de tota la setmana.




Sens dubte, tant el programa de ràdio com el bloc, són una bona iniciativa per fomentar la lectura.

A més, el fet que s'hi facin entrevistes amb autors i seleccions temàtiques de llibres, els converteix en un nou recurs per a les biblioteques escolars.

Comentaris

  1. Moltes gràcies per l'entrada! I felicitats pel bloc, molt interessant!!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada