Xarxa de biblioteques escolars de Lleida: nou projecte comú de lectura


La xarxa de biblioteques escolars de Lleida engega un nou projecte comú de lectura.

La Xarxa de biblioteques escolars de Lleida la integren els referents puntedu dels CRP de les Terres de Ponent, representants de biblioteques escolars puntedu, de les  biblioteques públiques, del Departament de Cultura, de l’ajuntament de Lleida, de l’ICE de la UdL i del Moviment d’innovació educativa.

El curs 2009-2010, la Xarxa va organitzar una I Jornada de biblioteques escolars  de les Terres de Lleida, en la que es va presentar el primer projecte comú de lectura: El petit príncep. El projecte es basa en la lectura d’un mateix títol en tots els centres  que hi participen i en els diferents nivells educatius des de llar d’infants fins a l’ensenyament secundari.  


A partir dels temes que es plantegen al llibre El petit príncep, es proposen altres lectures amb propostes lectores per a cada nivell educatiu. 
És així que els centres escolars poden escollir diferents llibres  que es treballen amb una diversitat de tasques i projectes que abasten totes les àrees del currículum.

Els centres de recursos  i les biblioteques públiques  preparen propostes didàctiques adaptades a les diferents lectures i posen a l’abast, en servei de préstec, maletes viatgeres amb els títols recomanats. 

Aquest primer projecte es va completar el curs 2010-2011, amb una exposició de les experiències dels centres i les biblioteques públiques  a l’espai de la biblioteca pública de Lleida, l’organització d’una jornada sobre intercanvi d’experiències i la publicació dels materials al bloc.

Ara s’està preparant  el segon projecte comú de lectura. El llibre escollit és  Alicia al país de les meravelles.  

El proper dissabte 18 de maig a la UdL  es celebrarà  la III Jornada de biblioteques escolars de Lleida. Aquesta jornada serà el punt de partida del nou projecte comú de lectura per a tots aquells centres i biblioteques escolars i públiques que s’hi vulguin sumar.  
La jornada s’iniciarà amb la presentació del nou projecte, tot explicant perquè s’ha escollit el llibre de Lewis Carroll. Parlarem de literatura, de  fantasia, del món de l’absurd... i de l’aportació del llibre d’Alícia a la literatura infantil i juvenil. 

Es presentarà el nou espai web que s’anirà omplin a mesura que es desenvolupi el projecte i per últim s’exposaran els llibres que es  proposen com a lectures complementaries i d’aprofundiment de la temàtica que gira en torn del món d’Alícia.

Pensem que tenim a les mans un pla engrescador que podem fer créixer i del que en podrem gaudir . Us convidem a tots i a totes que ens acompanyeu  en aquest trajecte.

Teresa Farré (escola Gaspar de Portolà de Balaguer - Grup Bibliomèdia)

Comentaris