Bibliogimcana a la biblioteca


A la biblioteca de l'escola Torrent d'en Melis l’exposició del mes d’octubre ha estat Llibres que parlen de llibres i de biblioteques. 

A les sessions de biblioteca hem anat explicant alguns dels contes de l’exposició i hem anat recordant els diferents espais que hi ha i com està organitzada.


Hem publicat la guia de lectura al programa ePèrgam.


Finalment hem celebrat el  Dia mundial de la biblioteca realitzant una BIBLIOGIMCANA.

Amb aquesta gimcana volíem que els nens i nenes de 4t, 5è i 6è es moguessin per  la biblioteca; els diferents racons, el tipus de documents que s’hi poden trobar, alguns números de la classificació decimal...

A l’hora de fer els equips, vam aparellar alumnes de quart amb alumnes de cinquè o de sisè per tal que es poguessin ajudar els uns als altres.

Les proves es van imprimir en papers de diferents colors per tal de poder distingir els equips, cada un va començar a fer la gimcana per una prova diferent, d’aquesta manera no s’interferien els uns als altres.

Una de les proves va consistir en fer una foto de la biblioteca. Van acabar fotografiant el racó que més els agradava.

 



Un cop realitzada la gimcana, es van publicar algunes fotos i el nom dels guanyadors en el blog de la biblioteca.

Dues mares de la comissió de biblioteca van col·laborar amb el monitor i la responsable de biblioteca en l’organització de l’activitat.


Queda per fer la última prova: fer una foto d’algú que estigui llegint en llocs que no siguin a la biblioteca ni a casa i enviar-la al correu de la biblioteca. Amb les fotos que rebrem tenim intenció de fer una exposició al vestíbul de l’escola.

Sílvia Soler (escola Torrent d'en Melis, Barcelona - Grup Bibliomèdia)





Comentaris