CELEBREM EL DENIP

El Dia Escolar de la No Vilolència i la Pau, DENIP, és una celebració promoguda per la UNESCO per commemorar la mort d’en Mohamed Gandhi un exemple de vida per a tots els qui eduquem en la no violència. L’Escola Pia de Terrassa,  des de fa 16 anys,  s’hi adhereix fidel al compromís de treballar per un món i una cultura de pau. Aquest any el dia escollit per a la celebració va ser el divendres 29 de gener.  Una festa que té dos moments de trobada: al matí amb tots els alumnes , docents i personal de serveis de l’escola i a la tarda després de les 17h amb les famílies i amb tothom qui ho desitja.

 Per l’escola  la celebració del DENIP és un dia molt especial, una oportunitat que ens porta a treballar tota l’escola, des de P3 fins a Batxillerat, un projecte comú i  a viure una estona de trobada a on no hi falta ningú.  
Al llarg del mes de gener a totes les aules es treballa en algun moment de la setmana la construcció d’alguna cosa que compartirem amb la resta de l’escola. Aquest any ha estat la construcció d’un far que ens il·lumina i ens guia.

En l’organització de l’acte hi participen el grup UNESCO de professors i alumnes , els delegats d’aula i el grup GAS (grup d’alumnes d’acció solidària).


 L’acte matinal acostuma a tenir diversos moments importants: la rebuda, la lectura, muntar el projecte comú, la cançó i el minut de silenci. Enguany a la benvinguda de tots els grups, els voluntaris anaven agafant el far de cada classe i l’anaven col·locant al mapa que hi havia a la part central de la pista. Després es va fer la lectura d’un conte  escrit per un mestre de l’escola especialment per a la ocasió.  La lectura va ser a càrrec d’un grup d’alumnes de l’escola a on hi havia un representant de cada nivell, des de P3 fins a Batxillerat. La cançó que vàrem escoltar i cantar va ser “Obre els ulls” dels Catarres i finalment el minut de silenci.

A la tarda la trobada va ser més informal. Es va convidar a escriure missatges de pau, fent una reflexió conjunta en família. Els missatges es van penjar per la pista i finalment es van encendre els fars.
Un acte senzill i emotiu que ens permet viure un dia de pau únic.

Àngels Cairó

Escola Pia Terrassa

Comentaris