TROBADA DEl GRUP BIBLIOMÈDIA

Mataró, dissabte, 5 de març de 2016
Biblioteca Pompeu Fabra


Quina acollida a la biblioteca Pompeu Fabra!  I quina biblioteca!
La Montse, responsable de l'àrea infantil, ens va fer una visita i ens va explicar que es dona molt valor al treball en equip i la col·laboració amb les biblioteques de la comarca. Entre d'altres coses, ens va aconsellar treure  els llibres dels prestatges per fer-los visibles als lectors i ens va encoratjar a seguir amb el ePèrgam ja que s'està treballant per aconseguir el catàleg únic.

Després de re-esmorzar una miqueta, vam començar amb en Roald Dahl... 
La Lola Casas, per començar, ens va regalar el seu llibre Tot Dahl, en el que hi podem trobar propostes sobre els llibres més representatius de Dahl. Ens va aconsellar anar amb compte, que abans de llegir als nostres alumnes algun dels llibres d'en Roald Dahl es convenient llegir-lo nosaltres, que cal conèixer l'origen de la història per poder explicar-la millor i fer-la més entenedora. Va fer també un repàs de l'obra per adults i dels llibres que s'han dut a la pantalla gran. Va anunciar que s'està preparant una cantata amb cançons de nou dels seus llibres, ens diu que si volem ens pot passar la lletra de les cançons. També ens va presentar el seu últim llibre:  Rebel·lió a l'escola. de l'editorial El Cep i la Nansa. 

MOLTES GRÀCIES, LOLA per aquesta estona ten entranyable!

A continuació la Laura, sotsdirectora de la biblioteca, ens va fer cinc cèntims de les activitats que s'estan duent a terme a les biblioteques del Maresme: Any Dahl, biblioteques i escoles del Maresme.
Dins aquestes activitats destaquem les visites escolars, que varien segons a quin dels tres cicles de primària vagin adreçades: 
Tot descobrint Dahl per a cicle inicial, Descobrir el catàleg i la gimcana Troba el personatge per a cicle mitjà i Perquè un llibre porta a un altre per a cicle superior. Per aquesta última activitat han elaborat uns plafons que posen a la nostra disposició (b.mataró.pf@diba.cat - a l'atenció d'Anna López) amb l'única condició que després els expliquem com ha anat la seva utilització.




Aquí teniu algunes pàgines web que potser us seran útils.

Roald Dahl 100

Filmoteca

Activitats biblioteques

Web oficial Roald Dahl

Bibliografia

Un cop acabada la sessió sobre en Roald Dahl vam seguir amb temes de Bibliomèdia:

La Cecília i la Mònica van exposar al grup la proposta d'iniciar la Campanya per una biblioteca escolar viva. Amb la iniciativa de recollir signatures a través de la plataforma Change.org per aconseguir que el Departament impulsi definitivament la implementació i dinamització de les biblioteques escolars. 
Vam acordar que faríem arribar un formulari demanant la opinió de tots els membres de Bibliomèdia i que buscaríem el suport de persones i entitats relacionades amb el món de la cultura i les biblioteques.

L'Anna recorda que volem fer un document sobre l'estat de les Biblioteques Escolars Digitals i que per aquest motiu hem elaborat un formulari. Decidim tornar-lo a enviar.

Volem agrair a la Montse i la Laura la seva acollida a la biblioteca Pompeu Fabra, a la Lola la seva dedicació i amabilitat i, sobretot, a la Teresa l'haver fet possible aquesta trobada. 


MOLTES GRÀCIES! 






Comentaris