TROBADA BIBLIOMÈDIA 2020

El proper dissabte 7 de març a l'escola Pla de les Vinyes de Sta. Coloma de Cervelló tindrà lloc la trobada anual del grup de bibliotecaris escolars BIBLIOMÈDIA.

Programa variat amb propostes per tots els cicles i etapes de l'educació obligatòria.
Començarem amb l'exposició EL GAUDI DE LA LECTURA a càrrec de l'equip de biblioteca de l'escola dels Jesuïtes del Clot de com han seqüenciat la formació del gust per la lectura al llarg de tota la primària i secundària.
Formació emmarcada dins els projectes lectors de cada etapa i desenvolupada amb propostes ben concretes de les que ens faran cinc cèntims.
Glòria Durban al capdavant d'aquest equip que compta amb Oscar Cabo i Elisenda Suarez, és una pionera en aquest camp.

Després d'un breu descans seguirem amb la realització simultània de 4 tallers:
EINES DIGITALS
A càrrec de Carlos Ortiz

En Carlos Ortiz amb més de 10 anys d'experiència treballant en biblioteques escolars públiques (Institut Menéndez y Pelayo i Institut Teresa Pàmies), ens mostrarà alguna de les eines que fa servir en el seu dia a dia per gestionar aquests equipaments escolars. Serà un taller pràctic, enfocat a estalviar temps  en el dia a dia de la gestió d'una biblioteca escolar: eines per estalviar temps en la catalogació, en la creació de rètols i senyalització, fer animacions, elaboració d'estadístiques, maletes de recursos digitals, constel·lacions lectores digital, etc...(Cal portar portàtil).

LA MÀGIA DE BROSSA
A través d’una breu exposició de la vida i pensament del poeta participarem de la lectura dels poemes conversables de la peça OU AMB DOS ROVELLS. Desxifrant així el llenguatge poètic de Brossa. Treballarem la creació d'un poema visual, mitjançant el Llenguatge poètic de Brossa. Hi haurà material imprès i objectes que estaran a disposició de tots els participants. Aquest taller l'ha ideat i portat a terme a diferents cursos de primària i secundària l'Eva Morell bibliotecària de l'escola Folch i Torres d'Esplugues de Llobregat.

DE BAT A BAT: Després del després.

A través dels llibres il·lustrats de Jimmy Lao jugarem i ens farem preguntes com: quant dura la felicitat? seguim el que dicta el cor o el cap? On sóc  i on vull anar? És un taller experimentat per la bibliotecària Mònica Mellado de la biblioteca pública Pilarín Bayes de Sta. Coloma de Cervelló.

CREACIÓ DE MINIMONS 

Els Minimons són reproduccions de mons reals o imaginaris que inciten als nens i nenes al joc simbòlic. Utilitzant elements que no responen a un objectiu predeterminat, la recreació de petits mons ajuda a desenvolupar la imaginació i creativitat de l’infant, alhora que l’acompanya en el seu creixement emocional i curricular. Donat que la Jornada s’inscriu en el marc d’una formació relacionada amb els llibres i la biblioteca escolar, el Taller incidirà especialment en la interrelació entre Minimons i Literatura: observarem com el procés de creació de Minimons condueix a la lectura i com, inversament, la lectura ofereix propostes per a la construcció de Minimons. Després d’una breu introducció teòrica, farem un recorregut per àlbums il·lustrats i llibres documentals que poden servir d’inspiració als infants; l’última part la dedicarem a l’experiència vivencial, dissenyant i construint el nostre propi Minimon. El taller serà conduït per la Núria Vouillamoz, bibliotecària del centre Gerbert d'Orlach.
Tancarà la trobada 
TAULA- RODONA: LA FORMACIÓ DEL LECTOR ADOLESCENT. Aquesta taula-rodona estarà moderada per l'escriptor, pedàgog i mediador en lectura Joan Portell 
Aquesta proposta tindrà la valuosa presència d'alumnes de l'Escola de Jesuïtes del Clot i de l'escola Joan Pelegrí de Barcelona. Donat que cal escoltar directament la veu dels protagonistes, creiem que tancar la jornada amb la seva opinió sobre la lectura sera el millor punt i final de la jornada.
Ens hi trobem!                                                                            
FORMULARI D'INSCRIPCCIÓ - CLICA AQUÍ 
 

Comentaris