SANT JORDI no pot matar el drac perqué està confinat


Sant Jordi no pot matar el drac
perquè està confinat.

Estem escrivint molt sobre les diferents sensacions i vivències d’aquest dies, ni de lluny les que ens havíem imaginat per aquest 23 d’abril.
Les escoles i els instituts tancats, els infants i els joves a casa comunicant-se amb els seus mestres i els seus professors i professores per les xarxes digitals...Ep! Atenció!... els que poden. 

Ens cal pensar tots plegats. Aquests son els deures més importants que tenim. Reflexionem-hi, que deia aquell...Per exemple...Totes les matèries que es treballen als centres educatius es tracten amb igual importància? Quines destreses, habilitats,  coneixements i actituds ens esta ajudant a entendre i a viure una millor aquesta realitat? Potser, la música, el llegir i comprendre, l’educació física, com gestionem les emocions...? 

Alguns i algunes desitgem trobar al llarg del dia, aquella estoneta en que apaguem les pantalles (benvingudes siguin, tanmateix) i agafem el llibre de paper i seiem, si pot ser al sol o sota el llum del nostre racó preferit i confinat, i llegir..., llegir aquells llibres que per sort encara, no havíem tornat a la biblioteca de l’escola, del institut, del barri o que tenim a casa, un bon regal. 

Quin deu ser el paper de la lectura en aquests dies de confinament?

Sempre us demanàvem les guies que prepareu per recomanar lectures i les novetats a les famílies per regalar, enguany difondrem les guies que normalment surten i que ja estan elaborades pels especialistes i també, les bones idees que estan brollant del mon de l’educació, de la cultura, etc., per gaudir confinadament aquest 23 d’abril, o quan sigui que puguem celebrar la festa de Sant Jordi. Les anirem penjant en aquest blog a mesura que ens les feu arribar. 


 Us  desitgem  molta  llum  i  creació  per  fer  d’aquesta  oportunitat, un  món  millor! 


Il·lustradores, editores i llibreteres que fan possible la Trobada d'Il·lustradores cada any a la Vila de Gràcia amb la col·laboració del Districte de Gràcia, Ajuntament de Barcelona.
       
El Garbell. núm. 19. Primavera 2020. Rosa Sensat.
 Guia de lectura del Grup de treball LiJ del Garraf
El goig de llegir. Escola Pia
Llibreries obertes. 
Propostes per un Sant Jordi virtual. Biblioteca Joan Pelegri.

Comentaris