GUIES DE NADAL 2020 Recomanacions per a les vostres TRIES

Articles i notícies com aquestes en podem llegir quasi bé a diari, s’han mostrat moltes dades i sempre coincideixen en l’augment de temps de lectura i lectors de diferents franges d’edat encara que en diferents percentatges. Malauradament les biblioteques han estat molt temps tancades i a les escoles i als instituts l’espai de la biblioteca s’ha hagut de cedir per esponjar les classes, sense, en molts casos, oferir la possibilitat d’endur-se llibres en préstec o gaudir d’estona de lectura. Situació comprensible i difícil per tothom. 

Cal dir també, que força biblioteques se les han empescat d’una manera o altra per no deixar d’apropar la lectura, motivar-la, fer activitats de cerca, etc.

Doncs, pensant coherentment: Ara sí que ho tenim clar! No cal que dubtem! 
La lectura ens ha servit positivament en aquest temps complicat de tancament a casa, ens ha aportat ànims, moments d’alegria, de tranquil·litat, de distracció i també de coneixement. És, doncs, un hàbit bàsic de fomentar a l’escola, a les famílies, a les biblioteques i arreu.

Llavors, plantegem la següent pregunta perquè la resposta no l’acabem de tenir resolta en el nostre país:

En la llista d’aprenentatges, que com a societat hem d’assolir després d’aquesta pandèmia, no en serà un, de molt important, el de planificar i consolidar bons plans de lectura i de biblioteques a les escoles i instituts amb constància, aplicació llarga en el temps i
avaluació sostinguda?

Passem ara, com cada any, a compartir amb vosaltres les RECOMANACIONS que ens heu fet arribar.

Comentaris