BÉ per la BE! La biblioteca escolar, un dret irrenunciable.


El proper dissabte dia 30 d'abril del 2022 tindrà lloc a l'Hospitalet del Llobregat una
matinal dedicada a la biblioteca escolar organitzada amb el suport de l'Ajuntament de l'Hospitalet del Llobregat i l'Associació de Mestres Rosa SensatBÉ per la BE! La biblioteca escolar, un dret irrenunciable.

Ens trobarem i acomodarem a la Sala d'Actes de la Biblioteca Pública Tecla Sala de l'H entre les 9-9:30 del matí.

Podeu inscriure-us al  formulari d'inscripció. Com solem fer també hi haurà una petita pausa a les 12h i podreu optar en compartir el dinar en un restaurant proper.

A continuació us presentem breument els ponents i activitats de la matinal:
Laboratori de lectures i imatges, a càrrec de Raquel Fernàndez mestra, coordinadora de la biblioteca i cap d'estudis a l'Institut Escola Coma-ruga.
En aquest taller podreu tastar l’experiència del laboratori de la Volta al món, igual que ho va fer tot l’alumnat de l’Institut Escola Coma-ruga de P3 a 2n ESO. A continuació podreu escoltar què es necessita per fer un laboratori i més exemples de com, des de la biblioteca escolar, es poden anar introduint petites pràctiques com aquesta, de forma senzilla, a tota la comunitat educativa.
L'essència de l'escola: la biblioteca del Mas i Perera, de la mà de Iolanda Bertran mestra i directora de l'escola Mas i Perera de Vilafranca del Penedès i de Foix Ortiz mestra, coordinadora de la biblioteca i cap d'estudis. Elles ens exposaran el projecte ‘L’essència de l’escola: una forma de ser, veure i entendre l’educació. La biblioteca de l’escola Mas i Perera’ que va rebre el Premi Nacional de Bones Pràctiques del Ministeri d’Educació i Formació Professional 2021. Així mateix faran una dinàmica relacionada amb la competència informacional i amb el llegir per aprendre.
La biblioteca escolar: una mirada més enllà de la lectura, a càrrec de Carlos Ortiz bibliotecari de l'Institut Teresa Pàmies de Barcelona. Pot la biblioteca anar més enllà de la lectura? El taller us mostrara la biblioteca com a recurs útil per a l'alumnat i, especialment per al professorat. La millor forma de que l'alumnat visiti la biblioteca és que tot el professorat hagi experimentat que és un recurs útil i potent.
25 Imperdibles Exposició joc de llibres il·lustrats i àlbums per a infants, Aquesta proposta cedida per la Biblioteca de Rosa Sensat, té l’objectiu de donar a conèixer 25 narracions il·lustrades i àlbums on la imatge té una funció rellevant o essencial i que els infants d’educació infantil i primària no s’haurien de «perdre» en la seva etapa escolar. 

Ens acomiadarem cap a dos quarts de dues, tot desitjant que la davallada de les biblioteques escolars acabi aquí i comenci una remuntada pel bé de l'educació de les futures generacions, perquè ens animem i ho fem possible.
US ESPEREM!

Comentaris