Hi havia una vegada un estiu

ESTIU 2022 temps de vivències, temps de coneixences, de novetats, de viatges i també de comiats.

Aquest estiu tristament hem perdut en Pere Darder i Vidal, pedagog, professor universitari, co fundador de l'escola Costa i Llobera i un dels 7 mestres fundador de l'Associació Rosa Sensat. Lamentem sincerament i sentida la seva pèrdua.
Gran defensor de la importància de la biblioteca escolar va fer costat a la causa on va ser necessari i davant de qualsevol instància.
Seguirem parlant d'en Pere Darder en l'acte d'homenatge que des de la FMRP i Rosa Sensat s'està preparant.


Estiu, temps de vivències, com la que et pot portar a Odense, Dinamarca i a endinsar-te en el món de Hans Christian Andersen. Personatge clau de la literatura infantil mundial amb una trajectòria vital i literària complexa i fora del comú. A Odense hi ha l'oportunitat de visitar la casa familiar, casa on va viure durant 12 anys amb els pares.

El  museu  reflecteix amb molta delicadesa i un desplegament sonor, visual, escenogràfic i tecnològic únic la trajectòria personal i literària d'en Hans Christian Andersen autor de relats infantils com El soldat de plom, La sireneta, La princesa del pèsol, El vestit de l'Emperador, L'aneguet lleig, La nena dels llumins...però que escrivia també novel·la, poesia, teatre i nombrosos llibres de viatges. Era un gran aficionat als retallables.   
                                     

I si tenim temps de viatjar a Luxemburg, camí de l'Europarlament, trobem una acollidora i magnífica Biblioteca Nacional. En els seus inicis, parlem del s.XVIII era la Biblioteca Municipal i des de 1899 és la Biblioteca Nacional de Luxemburg amb un milió de documents.


La Biblioteca Nacional, temporalment aquest estiu acollia una exposició sobre James Joyce basada en la seva estada, l'agost del 1934 i els manuscrits que va escriure en aquell moment així com en la relació del seu fill Georges Joyce, músic, amb Ràdio Luxemburg.



L'estiu s'acaba i tornem a l'escola amb altres reptes, amb altres novetats, exigint el millor de nosaltres.
Molta energia per el nou curs i per a les nostres biblioteques escolars que continuen essent un dret irrenunciable!



Comentaris