Panera de... llibres

Per nadal a la biblioteca de l’Escola Joan Pelegrí sortegem una panera... de llibres.

Ja fa uns anys que ens vam animar a endegar aquesta proposta que havíem vist que alguna biblioteca pública feia i la vàrem adaptar al nostre centre, l’experiència no pot ser més positiva, fet que fa que hores d’ara ja estiguem preparant les paneres d’enguany.


I en què consisteix aquesta activitat?

Doncs sortegem una panera amb un assortit de novel·les juvenils, tant en català com en castellà, per 1r Cicle d'ESO i una altra per 2n Cicle d'ESO i Batxillerat entre:
  • Els alumnes que han gaudit d'algun préstec de la biblioteca durant el mes de desembre
  • I el personal de l'escola que gaudeix de préstecs personals o per preparar les seves classes, sortegem un original punt de llibre.

Prèviament, elaborem un llista i els donem un únic número a cada participant, tant se val si han agafat un còmic, una revista, alguna pel·lícula, llibres de coneixements o de ficció. No per fer més préstecs tenen més números.



I com fem el sorteig?

El dia abans de marxar de vacances de Nadal demanem a algun membre del claustre o de l’equip directiu que sigui la “mà innocent” i  vingui a treure el número guanyador del sorteig, cada any anem canviant de persona.

Sempre ho fem a l’hora del pati, d’aquesta manera els alumnes també poden ser-hi presents i fem més ambient ...
Tot i així, dies abans per anar engrescar-los a participar, els anem recordant a travès del bloc de la biblioteca i del Campus Virtual (Moodle) que fins el dia abans del sorteig encara són a temps per apuntar-s’hi. Després fem algunes fotografies i les pengem al bloc de la biblioteca i al Campus Virtual i en fem una ressenya per la revista de l’Escola, Calaix de Sastre.


 


Després, fem el mateix procediment, però amb el personal de l’Escola, qui sigui l’afortunat/da rebrà un punt de llibre com a premi.

 

Aquesta activitat ja forma part de les accions de promoció de la lectura que fem cada any i és molt ben acollida per tota la Comunitat Educativa. Cada any, més d’un centenar d’alumnes tenen número a la rifa.

El cost econòmic de l’activitat és molt reduït i en canvi dóna molt de joc i en gaudeix tota l’Escola. Les novel·les que incloem a les paneres són mostres de les editorials amb les que tenim contacte i només hem de comprar les paneres, tenir una mica de gràcia en guarnir-les i comprar un punt de llibre original.
També és una bona ocasió per gaudir de la decoració nadalenca que cada curs ens fan els alumnes de Visual i Plàstica de 1r Cicle d’ESO.

Podreu trobar més informació i fotografies al nostre bloc: biblioteca.joanpelegri.cat (pestanya alumnat).


Cristina Batlle (Escola Joan Pelegrí de Barcelona - Grup Bibliomèdia)


Comentaris