Trobada de seminaris i grups de treball de biblioteca escolar a Saifores

El dissabte 21 de febrer ha tingut lloc aquesta Trobada organitzada pel Seminari Marta Mata en la que diferents grups han exposat la tasca que estan duent a terme al seu territori en relació a les biblioteques escolars.

Hi han estat presents els seminaris i grups de treball de biblioteca escolar del Garraf, del Baix Camp, de la Ribera d’Ebre, del Tarragonès, de l’Alt Penedès, el seminari Marta Mata del Baix Penedès; el Seminari de Bibliografia Infantil i Juvenil de l’Associació de Mestres Rosa Sensat i el Grup Bibliomèdia.

Ha estat un matí molt profitós, durant el qual hem pogut veure diverses maneres d’organització i de treball: seminaris en els que la col·laboració amb la biblioteca pública és significativa, d’altres en els que una llibreria de la zona aporta novetats de literatura infantil tot presentant els llibres, etc.

A gairebé tots els seminaris la coordinació es fa des dels Centres de Recursos Pedagògics. Un altre punt en comú és el diferent nivell d’experiència per part de les persones encarregades de la biblioteca dels centres.

Les presentacions han estat prou diverses: elaboració de guies de lectura, tertúlies, rutes literàries, el Bibliocabàs, competència informacional, xerrades d’experts, elaboració de jocs a partir dels llibres, poesia, col·laboració amb universitats...
La Teresa Font ens va explicar el que es fa al Seminari de bibliografia infantil i juvenil de Rosa Sensat.

El grup Bibliomèdia també ens vam presentar explicant qui som i què fem, i vàrem convidar a formar part del grup a aquelles persones que no ens coneixien.

Al final de la jornada la Mariona Trabal ens va parlar de La biblioteca escolar avui tot presentant-nos la biblioteca de l’Escola Orlandai des de la seva perspectiva de fomentar el gust per la lectura i l’hàbit lector, així com de promoure l’adquisició de la competència informacional des de la biblioteca.

En definitiva, des de Bibliomèdia, volem felicitar i agrair l'organització de la jornada al seminari Marta Mata, ja que considerem que aquestes trobades són molt positives, sobretot pel fet de conèixer altres iniciatives i maneres de fer... i veure que no estem sols!


Comentaris