Tastet de lletres | Escola Joan Pelegrí Barcelona


Aquest curs, amb l’objectiu principal de fomentar la lectura entre l’alumnat de l’escola, s’ha donat el tret de sortida al projecte “Tastet de lletres”. 

La iniciativa neix d’una col·laboració entre la biblioteca de l'escola i els professors Èlia Riudavets i Cristian Olivé, i ofereix, mensualment, una selecció de títols, a partir del fons de la biblioteca, a tots els membres de la comunitat educativa, per tal de promoure l’interès pels llibres i el gust per la lectura. 


La tria de materials que inclou cada Tastet de lletres es basa en l’elecció d’una temàtica determinada (ja sigui el gènere literari de les obres, la temàtica argumental que les vehicula o qualsevol altre aspecte que pugui ser d’interès per als lectors). 

Es procura que, dins de la temàtica del mes, la selecció sigui prou àmplia com perquè tothom pugui sentir-s’hi representat. Així doncs, els tastets agrupen títols de literatura juvenil, així com també de literatura d’adults i grans clàssics de la literarura, i procuren incloure materials de tipologies i formats diferenciats. 


La intenció és que els lectors, a partir de l’interès que els pugui suscitar la temàtica del mes, puguin anar encadenant lectures, i així anar ampliant el seu ventall lector i acabar fornint-se un perfil propi. Fins ara, s'han dut a terme els tastets de ciència-ficció, de literatura de sentiments i d'obres que han estat adaptades a la pantalla.




Per tal de dinamitzar el Tastet de lletres, el projecte disposa d’un compte públic a la plataforma Instagram (@tastetdelletres), que ofereix als lectors del tastet l’espai per intercanviar opinions a l’entorn de les lectures del mes, així com també oferir recomanacions i propostes als altres usuaris. 

En definitiva, llegir és un plaer a l'abast de tothom, però no sempre tothom s’atreveix a descobrir-lo. El Tastet de Lletres vol buscar valents que s’hi llencin. 

Acosta’t a la biblioteca, tria el teu tastet i que la lectura t'acompanyi.

Cristian Olivé i Èlia Riudavets
Escola Joan Pelegrí
Barcelona

Comentaris