La GIMCANA de la RATETA truca a la porta



La GIMCANA de la RATETA és una activitat que es va iniciar fa dos cursos, amb l’objectiu d’implicar a les famílies, agents educatius i espais municipals en el projecte lector del centre de l'Escola Dr. Samaranch i Fina, centre públic de doble línia, situat al municipi dels Monjos, a la comarca de l’Alt Penedès.



El curs passat, el centre es va presentar a la Crida de la Biblio(r)evolució de la Fundació Bofill amb aquesta activitat i  va ser-ne seleccionat. Es va crear un grup impulsor, format per responsables de la biblioteca escolar, l’equip directiu, membres del claustre, representació de l’AMPA, la directora de la Biblioteca municipal i l’assessora LIC, amb una gran voluntat i un propòsit: transformar, revolucionar i  anar més enllà de les activitats que ja funcionen a l’escola: maletes viatgeres participatives, temps de lectura, concursos literaris,...


Es va crear una història com a fil conductor de l’activitat:

“ El mussol de l’oblit es volia 
emportar els personatges dels contes i s’havia d’impedir cercant al voltant del municipi la paraula màgica i resolent els enigmes que s’hi trobaven repartits”; es podien trobar tant al camp de futbol en un entrenament, com a l’hora del conte a la Biblioteca Municipal.
En finalitzar la setmana, tota la comunitat educativa estava convidada a la festa de cloenda preparada al pati del centre, amb la dinamització de la contacontes Sandra Rossi, tots junts van alliberar els personatges, resolent l’enigma i pronunciant la paraula màgica que havien cercat durant la setmana.


La Gimcana de la Rateta va ser un èxit, amb més d’un 80% de participació dels alumnes i les famílies, que en horari extraescolar van recórrer tot el poble i van resoldre els enigmes. El nostre repte, doncs, segueix amb la celebració de la GIMCANA de la RATETA un any més i apostant per  un treball en xarxa amb la comunitat educativa de la població.
Cal, doncs,  que compartim aquest plaer i aprenentatge amb les famílies, seguint així el projecte de Ciutat lectora amb el lema “La lectura truca a la porta”.
Si voleu conèixer d’aprop el projecte, el podeu consultat a la web del centre: escolasamaranch.cat


Beatriz Carpio Borrego
Escola Doctor Samaranch i Fina
Santa Margarida i els Monjos

Comentaris